Indonesië

tropisch bos
Bosherstel & biodiversiteit 

Verspreid over Indonesië liggen verschillende rijke bosgebieden waar FSC Indonesië samen met lokale gemeenschappen, bedrijven en andere NGOs werkt aan verantwoord bosbeheer. De tropische bossen in Indonesië zijn één van de meest biodiversiteit-rijke gebieden wereldwijd en onderhevig aan heftige ontbossingspraktijken. Samen met lokale partijen worden duurzame oplossingen in gang gezet.  

Features

  • 93.425 ha in Indonesië
  • Impact op biodiversiteit, water, bodem, CO2-opslag en recreatie.
  • Duur project: 25 tot 50 jaar
  • Type sponsoring: variërend van eenmalige tot jaarlijkse investeringen voor een periode van vijf jaar of langer. 

Betrokken partijen

  • FSC Indonesië
  • The Borneo Initiative 
  • Lokale FSC-bossen en communities

Ook betrokken raken? Lees hier meer over de mogelijkheden!

 

Wilt u ook impact creëren in de tropische bossen van Indonesië?

Onze samenwerking met Inproba en The Borneo Initiative is een geweldig voorbeeld van één van de vele verschillende mogelijkheden om de bossen én lokale communities in Indonesië een toekomst te blijven geven. Neem contact op via info@fsc.nl voor alle verschillende mogelijkheden!

ha in indonesië

Bossen

Lopende projecten

ha op zoek naar een match

Bosherstel en behoud van Biodiversiteit in Indonesië

De bossen in Indonesië hebben veel te bieden op het gebied van biodiversiteit en klimaatadaptatie en mitigatie. Lees hieronder meer over unieke features van de verschillende projecten.

Behoud van biodiversiteit

De bossen in Indonesië bevatten een uitzonderlijke biodiversiteit, waaronder het laatste leefgebied van enkele zeer bedreigde diersoorten zoals de Sumatraanse neushoorn op Kalimantan, en enkele bosreservaten die van zeer grote waarde zijn. Investeringen in bosherstel dragen daarmee ook bij aan behoud van biodiversiteit.    

Natural regeneration

Het effect van natuurlijke regeneratie betekent dat het bijplanten van bomen niet alleen zelf tot extra mogelijkheden voor CO2-opslag leiden, maar dat ook het bos direct achter de aangeplante gebieden meer CO2 kan opnemen. De daadwerkelijke impact op CO2 en biodiversiteit wordt geverifieerd door middel van de FSC ES Procedure. 

Landschapsherstel

Er worden innovatieve concepten geïntroduceerd en getest voor het herstel van gedegradeerde bossen. Binnen een vastgesteld gebied worden technieken voor bosherstel getest. Hierbij worden lokale boomsoorten aangeplant. Aangezien degradatie van bossen veelal begint langs wegen, ligt de focus aanvankelijk juist ook op die gebieden. Als er ‘proof of concept’ is, zal uitbreiding plaatsvinden naar naburige concessies en naar de dorpsbossen.  

Voedselbedrijf investeert in Bosherstel in Indonesië

Investeer in bos - Indonesië - Inproba

Duurzaam bosbeheer in Indonesië krijgt boost dankzij investering van Inproba

Inproba werkt samen met FSC Nederland en The Borneo Initiative aan bosherstel, herbebossing en behoud van biodiversiteit in Indonesië

Utrecht, 31 mei 2021 – Inproba, producent en importeur van oriëntaalse producten en smaakmakers, gaat de komende drie jaar investeren in een bosherstel in Indonesië.  Het bedrijf is de eerste partij die gebruik maakt van de samenwerking tussen FSC Nederland en The Borneo Initiative om bosherstel, herbebossing en behoud van biodiversiteit te vergroten in Indonesië. Dit doen ze door gezamenlijk partijen als Inproba te koppelen aan bosprojecten in Indonesië.

FSC - Investeer in bos - Indonesië
FSC - Investeer in bos - Indonesia - The Borneo Initiative
FSC - Investeer in bos - Indonesië

Draag bij aan bosherstel en bosbehoud in Indonesië

Neem contact op met Annerieke Sleurink via info@fsc.nl voor alle verschillende mogelijkheden!